Over mij

Zelfstandige

Anne van der PolNa ruim 23 jaar docent in exacte vakken ( Natuurkunde en Wiskunde) te zijn geweest aan verschillende typen onderwijs, ben ik de uitdaging aangegaan om zelfstandige te worden. Ik ben Anne van der Pol, 58 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Het verkeer heeft altijd mijn grote belangstelling gehad. Boeiend; hoe dynamisch het kan zijn in al zijn aspecten. Auto- en motorrijden mag je dan ook als enkele van mijn hobby’s zien. Na mijn opleiding aan De Verkeer Academie te Utrecht heb ik de nodige ervaring in Zwolle opgedaan als rijinstructeur. Vanaf 1 november 2015 ben ik als zelfstandige gestart. Ik ben ook gecertificeerd opleider voor RIS (rijopleiding in stappen) en voor mensen met ADHD en vormen van Authisme.

2toDrive

Ik ben een groot voorstander van het 2toDrive principe: lessen vanaf 16,5 jaar. Jonge mensen kunnen vanaf hun 17e verjaardag examen doen en kunnen bij slagen een jaar onder begeleiding rijden met een volwaardig rijbewijs. De begeleider (max 5 personen) die is aangemeld op de begeleiderpas zal coachen en mede daardoor bewerkstelligen dat deze leeftijdsgroep aanzienlijk minder ongevallen veroorzaakt dan de groep (18 jaar en ouder) die na het behalen van hun rijbewijs niet worden begeleid.

Overige bezigheden

Naast mijn interesse voor het verkeer ben ik ook een gepassioneerd voetbaltrainer geweest. Ik gaf dan ook al meer dan 10 jaar voetbaltraining bij v.v. de Weide en was de laatste twee jaar gespecialiseerd in keepertraining bij HZVV. Alle opleidingen zijn gevolgd bij de KNVB. Na een zware blessure, twee jaar terug, geef ik geen keepertraining meer maar ben ik vrijwilliger bij HZVV.

Mijn missie

Gedegen rijopleiding

Mijn missie is om er voor te zorgen dat mensen een gedegen rijopleiding krijgen door zorgvuldig en gefundeerd verkeersonderwijs te geven zodat de kandidaten goed beslagen ten ijs komen of liever gezegd op de weg komen en zich goed en veilig in het huidige drukke verkeer kunnen handhaven. Hierdoor blijft autorijden een plezierige activiteit. Door mijn coach-ervaringen bij de sport en meer dan 23 jaar leservaring in het onderwijs, is een van mijn kenmerken dat ik rustig, kalm en positief coach. Je mag fouten maken binnen een veilig kader. Dit wordt door mij bewaakt. Door ruimte te geven om fouten te maken binnen dat kader zal je beter gaan inzien waarom bepaalde handelingen worden voorgeschreven en kun je deze sneller tot je bagage rekenen.

Anti-slip instructeur

Anti-slip veiligheid

Naast de opleiding voor rijinstructeur heb ik ook de opleiding voor anti-slip rijinstructeur gevolg en geef nu anti-slip cursussen. Dit in de eerste plaats voor mijn geslaagde kandidaten maar ook voor degene die een anti-slip cursus willen volgen zijn van harte welkom. We vertrekken dan vanaf mijn kantoor naar Lelystad om op de baan van

Rijvaardigheis Centrum Lelystad

2016-04-28 09.46.55

bij de

Driving Company

2016-04-28 09.46.55
de anti-slip cursus te volgen. Je ontvangt dan een certificaat waarmee bij sommige verzekeraars een korting op de premie af te dingen is.

Opel Corsa Diesel eco FLEX

De gemiddelde kandidaat zal zo’n 35 lessen nodig hebben om een examen te kunnen doen. Daarom zijn de lespakketten op zo’n 30 lessen gebaseerd. Natuurlijk is een andere samenstelling mogelijk. Je gaat rijden in een Opel Corsa Diesel ecoFLEX met Stop en Go systeem. Een prettige, pittige auto uit het kleine segment. Makkelijk te bedienen en zuinig. Dus ook beter voor het milieu!

2016-04-28 09.46.55