Over mij

Zelfstandige

Anne van der PolNa ruim 20 jaar docent in exacte vakken te zijn geweest aan verschillende typen onderwijs, ben ik de uitdaging aangegaan om zelfstandige te worden. Ik ben Anne van der Pol, 56 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Het verkeer heeft altijd mijn grote belangstelling gehad. Boeiend; hoe dynamisch het kan zijn in al zijn aspecten. Auto- en motorrijden mag je dan ook als enkele van mijn hobby’s zien. Na mijn opleiding aan De Verkeers Academie heb ik de nodige ervaring in Zwolle opgedaan als rijinstructeur. Vanaf 1 november 2015 ben ik als zelfstandige gestart. Ik ben ook gecertificeerd opleider voor RIS (rijopleiding in stappen) en voor mensen met ADHD.

2toDrive

Ik ben een groot voorstander van het 2toDrive principe: lessen vanaf 16,5 jaar. Jonge mensen kunnen vanaf hun 17e verjaardag examen doen en kunnen bij slagen een jaar onder begeleiding rijden met een volwaardig rijbewijs. De begeleider (max 5 personen) die is aangemeld op de begeleider-pas zal coachen en mede daardoor bewerkstelligen dat deze leeftijdsgroep aanzienlijk minder ongevallen veroorzaakt dan de groep (18 jaar en ouder) die na het behalen van hun rijbewijs niet worden begeleid.

Overige bezigheden

Naast mijn interesse voor het verkeer ben ik ook een gepassioneerd voetbaltrainer. Ik geef dan ook al meer dan 10 jaar voetbaltraining en ben de laatste twee jaar gespecialiseerd in keepertraining. Alle opleidingen zijn gevolgd bij de KNVB. Dit doe ik bij HZVV.

Mijn missie

Gedegen rijopleiding

Mijn missie is om er voor te zorgen dat mensen een gedegen rijopleiding krijgen door zorgvuldig en gefundeerd verkeersonderwijs te geven zodat de kandidaten goed beslagen ten ijs komen of liever gezegd op de weg komen en zich goed en veilig in het huidige drukke verkeer kunnen handhaven. Hierdoor blijft autorijden een plezierige activiteit. Door mijn coach-ervaringen bij de sport en meer dan 20 jaar leservaring in het onderwijs, is een van mijn kenmerken dat ik rustig, kalm en positief coach. Je mag fouten maken binnen een veilig kader. Dit wordt door mij bewaakt. Door ruimte te geven om fouten te maken binnen dat kader zal je beter gaan inzien waarom bepaalde handelingen worden voorgeschreven en kun je deze sneller tot je bagage rekenen.

2016-04-28 09.46.55

Opel Corsa Diesel eco FLEX

De gemiddelde kandidaat zal zo’n 35 lessen nodig hebben om een examen te kunnen doen. Daarom zijn de lespakketten op zo’n 30 lessen gebaseerd. Natuurlijk is een andere samenstelling mogelijk. Je gaat rijden in een Opel Corsa Diesel ecoFLEX met Stop en Go systeem. Een prettige, pittige auto uit het kleine segment. Makkelijk te bedienen en zuinig. Dus ook beter voor het milieu!