Voor je 18e rijden met een 2toDrive-pas

De tijd dat je pas op je 18e verjaardag mocht beginnen met rijlessen is allang voorbij. Tegenwoordig mag je zelfs al rijles nemen vanaf 16,5 jaar. Hiervoor heb je wel een begeleiderspas nodig. Autorijschool Van der Pol geeft jou vakkundige rijlessen zodat je een 2toDrive in Hoogeveen kunt aanvragen.

Voorbereiding op het rijexamen

Al vanaf de leeftijd van 16,5 mag je bij ons rijlessen nemen. Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. Het examen is hetzelfde als praktijkexamens voor mensen van 18 jaar of ouder. Zo kijkt de examinator of je zelfstandig kunt rijden, veilige beslissingen neemt (besluitvaardig), sociaal weggedrag en goed kijkgedrag vertoont en hoe je omgaat met speciale verrichtingen. Als je slaagt voor je rijbewijs, zul je tot je 18e altijd moeten rijden onder toezicht van een begeleider. Dit is echter niet geheel kosteloos. Zie RDW en CBR. Deze persoon kan bijvoorbeeld je vader, moeder of een vriend zijn, maar je moet wel een zogenaamde begeleiderpas aanvragen bij 2toDrive waar hij of zij opstaat. Tevens dient de begeleider minstens 5 jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs.

Als je nog bezig bent met je rijlessen, kun je kiezen voor het afleggen van een tussentijdse toets. Deze toets kun je beschouwen als een proefexamen en een goede manier om te wennen aan het afrijden. Als je de toets goed uitvoert, kun je bovendien vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen op het echte rijexamen.

Zoveel lessen als jij wilt

Bij ons neem je rijlessen zo vaak als jij wilt. Of dat nou 1 uur per twee weken is of 4 uur per week. Tevens biedt onze rijschool diverse pakketten waaruit je kunt kiezen. Vind je het lastig om zelf de discipline op te brengen om te studeren voor het theorie-examen? Dan kun je deelnemen aan de groepslessen of individuele theorieles nemen.

Wil je meer informatie ontvangen over rijlessen vanaf 17 jaar, vanaf 16,5 jaar, of over 2toDrive? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder. Autorijschool Van der Pol uit Hoogeveen is telefonisch bereikbaar op 0528-750320 of 06-87774744. Je kunt eveneens een bericht achterlaten op het online contactformulier. Ook hierop reageren wij zo spoedig mogelijk.